XVII. Tordas Tenisz Kupa

XVII. TORDAS KUPA
2014.október 4.


A csapadékban bővelkedő szabadtéri szezont záró versenyre borongós időben gyülekeztünk, ahol kiváló pályák fogadták a résztvevőket . Szerencsére déltől kisütött a nap és a hőmérséklet is az indián nyarat idézte.

Húsz fő nevezett a négy kategóriában. Tordast Hajbin Gergő, Nánási Dávid, Nánási Attila, a Pántya fivérek, Tóth Petronella és Tóth Gábor képviselte. Örvendetes, hogy a teniszt csak nemrég kezdő gyúrói Kerényi Csaba és fia, Tamás is indultak a versenyen két kategóriában is.

A szokásos erősorrend szerinti kiemelések után 45 év alatti mezőny négy hármas csoportban, a 45 év feletti korosztály pedig két hármas körben vágott neki a versenynek.
Első mérkőzésen, a női döntőt Tóth Petronella nyerte Hámori Nóra ellen 4/1 5/3 arányban.
A férfi körmérkőzések után egyenes kieséssel folytatódott nyolcas táblán az F45- kategória.
Itt nagy csatát vívott Nánási Dávid és a fehérvári Horváth Márk a döntőbe jutásért ,ahol végül Dávid nyert 4/1 2/4 10/8 arányban.
A döntőben sima tordasi győzelem született miután Nánási Dávid 4/0 4/0 arányban legyőzte fehérvári ellenfelét, Stokinger Tamást.

 

A SENIOR korosztályban a csoportkör győztesei vívták a döntőt. Végül Bársony Zsolt győzött 6/1 arányban a székesfehérvári Kiss Zoltán ellen , harmadik lett Dr. Juhász Gyula(Szfv) és Tóth Gábor (Tordas).

A páros versenyek egy négyes és egy ötös csoport körmérkőzéseivel indultak. Jó néhány színvonalas mérkőzést láthattunk. A döntőt a csoport elsők játszhatták. A sötétedésig tartó
mérkőzést a Horváth Márk/Stokinger Tamás (Szfv) páros nyerte 6/3 arányban a Hernádi Sándor/Povezsán Károly (Gyúró/Budaörs) kettős ellen. Harmadik lett a Nánási család és a Kardos/Hámori Nóra páros .

Dél körül összetartó ebédre vendégeltük meg a résztvevőket, amely után nem mindenki találta egyből a délelőtti formáját.

A versenybírói teendőkért köszönet illeti Fehér Sándor.
A győztesek jutalma a kupák és érmek mellett HÁROMSZIGET Kaland Park családi belépője, két-két fős vacsora meghívás, belépő a TERRAPLAZA kiállításra, valamint teniszlabdák voltak.

A versenyre felajánlott díjakat a VIKI ABC – Kántor Ferenc , a Tordasi Kalandpark, a váli TERRAPLÁZA KFT, CARÉRA BOSCH SZERVIZ - ÉRD M7 lehajtó - , valamint a sukorói BOGLYA CSÁRDA sportszerető tulajdonosai biztosították. A verseny lebonyolítását támogatta a MEDITAX-TORDAS KFT és a tordasi BIO-PATIKA.

Találkozzunk 2015-ben XVIII. Tordas Kupa versenyen !

tordaskupaXVII 002

tordaskupaXVII 197

tordaskupaXVII 338

Tóth Gábor

Események